O friptura pregatita la cuptor, din pulpa de vita degresata, fara adaos de grasimi, cu arome picante.
INGREDIENTE:
– 750 gr pulpa de vita
– 2 foi de dafin
– o capatana de usturoi (aproximtiv 160 gr)
– o lingurita de piper boabe
– o legatura de patrunjel verde
– o lingura de boia de ardei dulce
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine pulpa de vita si se feliaza, apoi se plaseaza intr-un vas termoizolant. Se curata usturoiul si impreuna cu foile de dafin si cu boable de piper se adauga printre feliile de pulpa de vita. Se adauga si o cana de apa si se introduce vasul in cuptor la 180 de grade C, pana se patrunde bine carnea, daca este nevoie se mai poate suplimenta cu putina apa in timpul fierberii. Intre timp, se curata si se toaca marunt patrunjelul verde, iar cand se scoate vasul din cuptor, se asezoneaza friptura cu boiaua de ardei dulce si cu patrunjelul verde.
Se amesteca si se acopera intreg ansamblul cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.