Clasica jertfa pascala, mielul, in varianta “mancamsanatos”, la cuptor.
INGREDIENTE :
– 2 pulpe de miel (fata, spate)
– gatul si o bucata de sira spinarii
– 9 capatani de usturoi
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Usturoiul se desface in catei, care se curata si se spala. Carnea de miel se spala in multe ape, se depieliteaza foarte bine, apoi se fac mici si dese crestaturi, in care se strecoara cateii de usturoi curatati.
Se sareaza si se adauga uleiul de masline extravirgin.
Se introduce la cuptor si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte sa se rumeneasca putin.Apoi se adauga apa, cat sa o acopere si se lasa la foc iute sa fiarba, se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa fiarba in continuare, pana se patrunde si scade nivelul apei.Se obtine o friptura foarte frageda, cu gust profund, specific de miel, imbogatit cu gustul usturoiului care favorizeaza digestia.