FRIPTURA DE MIEL, LA CUPTOR

mai 2, 2013 | CATEGORIA Retete de Pasti

      friptura de miel, la cuptor

Clasica jertfa pascala, mielul, in varianta “mancamsanatos”, la cuptor.

INGREDIENTE :

–         2 pulpe de miel (fata, spate)

–         gatul si o bucata de sira spinarii

–         9 capatani de usturoi

–         4 linguri ulei de masline extravirgin

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Usturoiul se desface in catei, care se curata si se spala. Carnea de miel se spala in multe ape, se depieliteaza foarte bine, apoi se fac mici si dese crestaturi, in care se strecoara cateii de usturoi curatati.

pulpe , sira si gat de miel, impanate cu usturoi

Se sareaza si se adauga uleiul de masline extravirgin.

pulpe , sira si gat de miel, impanate cu usturoi, cu sare si ulei de masline

Se introduce la cuptor si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte sa se rumeneasca putin.Apoi se adauga apa, cat sa o acopere si se lasa la foc iute sa fiarba, se intoarce pe partea cealalta si se lasa sa fiarba in continuare, pana se patrunde si scade nivelul apei.Se obtine o friptura foarte frageda, cu gust profund, specific de miel, imbogatit cu gustul usturoiului care favorizeaza digestia.

friptura de miel, la cuptor

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *