Frigarui asezonate in stil arabesc, cu mirodenii bogate in nutrienti si aroma, ce le imprima o nota aparte.
INGREDIENTE (pentru 10 frigarui):
– 650 gr pulpa de berbecut
– un ardei gras
– 2 cepe mari
– 3 rosii
– o lingurita de seminte de coriandru
– o lingurita de cimbru uscat
– ½ lingurita de curry (ghimbir,usturoi,ceapa,coriandru,cardamon,chimen,scortiosara,curcuma, fenicul,cuisoare,sare)
– ½ lingurita piper negru macinat
– ½ lingurita de pudra de rozmarin
– 2 linguri de ulei de arahide
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpa de berbecut se feliaza si se pudreaza din belsug cu mirodeniile, se sareaza dupa gust si se stropeste cu uleiul, apoi se inveleste in folie alimentara de plastic si se bate pe ambele parti.
Invelita in miresme, carnea se introduce in frigider, de seara pana dimineata. Betele pentru frigarui se tin cateva minute in apa, sa nu se incinga pe gratar, iar carnea inmiresmata, impreuna cu ceapa, ardeii si rosiile spalate si curatate se taie bucati, care se infig in betisoare.
Se aseaza pe gratar, la for mic, rotindu-se din cand in cand, pana sunt toate ingredientele patrunse, apoi se scot pe platou, se asezoneaza cu seminte de coriandru si se servesc cu pofta !
Chiar as gusta o frigaruie! Mi-ai facut pofta!
Mai ales cu asa ploaie de mirodenii !!!