O reteta sanatoasa, cu carne selectionata de curcan, fiarta cu mirodenii si asezonata cu vin inmiresmat.
INGREDIENTE :
– 600 gr file de curcan
– 145 gr ceapa rosie (2 cepe)
– o lingurita de boabe de ienibahar
– 2 crengute de cimbru
– 200 ml vin alb, sec
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– o lingura de boabe de mustar (am folosit conservate natural, in vin)
– 3-4 frunze de telina
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine fileul de curcan, iar ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, Carnea si ceapa, pregatite astfel, se plaseaza intr-o cratita si se asezoneaza cu putina sare, cu boabele de ienibahar si cu crengutele de cimbru.
Se acopera cu apa si se pun la fiert, pana se patrund si scade sucul format. Se intrerupe fierberea, se adauga vinul, boabele de mustar si uleiul de masline extravirgin, se potriveste totul de sare, apoi se lasa acoperit intreg ansamblul, pentru 10 minute. Se adauga si frunzele proaspete de telina, tocate marunt, apoi fileul, astfel aromatizat, se poate consuma,