FILE DE CRAP RULAT CU LEGUME

august 6, 2013 | CATEGORIA Aperitive

file de crap rulat cu legume si asezonat cu suc de lamaie si frunze de patrunjel

O asociere clasica si sanatoasa a fileului de crap cu legumele, intr-o prezentare originala:

INGREDIENTE:

–         1,25 kg file de crap pescuit (2 bucati)

–         3 cepe

–         2 morcovi

–         o radacina de pastarnac

–         o radacina de patrunjel

–         2 ardei grasi

–         2 tije de telina, cu frunze

–         ½ legatura de patrunjel verde

–         o lamaie mare

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala fileurile, legumele si verdeturile, apoi morcovii, ardeii si radacinile de pastarnac si de patrunjel, se curata si se taie fasii subtiri, cam de lungimea bucatilor de file de crap.

file de crap, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, pentru rulouri

Ceapa se rade pe razatoarea mare, iar bucatile de file se taie pe lungime, apoi se subtie putin cu batatorul, pentru a se rula mai usor. Pe fiecare  bucata se aseaza cate un strat de ceapa si suvite de morcov, ardei, radacini de pastarnac si patrunjel, cate o frunza de telina si un praf de sare, apoi se ruleaza.

file de crap cu ceapa, fasii de legume si frunze de telina, pentru rulouri

Se prind rulourile cu scobitori pentru a le tine strans, apoi se aseza intr-un vas termoizolant.

rulouri de file de crap cu legume si frunze de telina, pentru cuptor

Se acopera cu apa, se mai adauga sare, se introduc in cuptor si se lasa la temperatura moderata, pana sunt patrunse. Se scot din cuptor, se stropesc din belsug cu suc de lamaie, si se garnisesc cu frunze proaspete de patrunjel verde, tocate, cu frunze de telina si felii de lamaie.

rulouri de file de crap cu legume si frunze de telina, asezonate cu suc de lamaie si frunze de patrunjel

Se portioneaza, sectiunile conferindu-le un aspect apetisant.

file de crap rulat cu legume si asezonat cu suc de lamaie si frunze de patrunjel

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *