O asociere clasica si sanatoasa a fileului de crap cu legumele, intr-o prezentare originala:
INGREDIENTE:
– 1,25 kg file de crap pescuit (2 bucati)
– 3 cepe
– 2 morcovi
– o radacina de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi
– 2 tije de telina, cu frunze
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lamaie mare
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala fileurile, legumele si verdeturile, apoi morcovii, ardeii si radacinile de pastarnac si de patrunjel, se curata si se taie fasii subtiri, cam de lungimea bucatilor de file de crap.
Ceapa se rade pe razatoarea mare, iar bucatile de file se taie pe lungime, apoi se subtie putin cu batatorul, pentru a se rula mai usor. Pe fiecare bucata se aseaza cate un strat de ceapa si suvite de morcov, ardei, radacini de pastarnac si patrunjel, cate o frunza de telina si un praf de sare, apoi se ruleaza.
Se prind rulourile cu scobitori pentru a le tine strans, apoi se aseza intr-un vas termoizolant.
Se acopera cu apa, se mai adauga sare, se introduc in cuptor si se lasa la temperatura moderata, pana sunt patrunse. Se scot din cuptor, se stropesc din belsug cu suc de lamaie, si se garnisesc cu frunze proaspete de patrunjel verde, tocate, cu frunze de telina si felii de lamaie.
Se portioneaza, sectiunile conferindu-le un aspect apetisant.
BUN!!! Tare bun!
Merci !