O asociere renumita de ingrediente, pregatita sanatos, cu aroma naturala si delicata.
INGREDIENTE:
– 850 gr file de crap
– 400 gr broccoli
– 2 cepe rosii
– ½ lingurita boabe de piper negru
– 4 foi de dafin
– o legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bucatile de file de crap, se cresteaza fiecare in doua parti, sa se patrunda mai bine, apoi se plaseaza intr-un vas termoizolant impreuna cu ceapa spalata, curatata si taiata rondele, cu boabele de piper si cu foile de dafin.
Se adauga apa, cat sa treaca peste intreg ansamblul, se sareaza, apoi se introduce la cuptor si se lasa pana se patrunde si se rumeneste usor, la suprafata. Intre timp se curata, se spala si se desface broccoli in buchete, se inrerupe fierberea fileurilor de crap, se scot pe un paltou, iar in sosul lor se adauga bucatile de broccoli, care se sareaza, dupa gust.Acestea se lasa sa fiarba 3 minute pe o parte si alte 3 minute, pe cealalta.
Se alatura apoi fileurilor de crap si se presara pe deasupra patrunjel verde, tocat.
Cat tebuie sa o tii la cuptor?
Destul de putin, crapul se patrunde imediat, depinde de temperatura la care se coace, de regula daca nu te grabesti e bine sa zaboveasca mai mult la temperatura de max. 120 de grade.