O retetea rapida, ce prin asocierea ficatului de porc cu aliaceele, imprima acestuia o savoare picanta si-i anihileaza continutul de cholesterol.
INGREDIENTE:
– 500 gr ficat proaspat de porc
– o ceapa mare
– o capatana de usturoi
– un fir de sapunarita
– o lingura de boia de ardei dulce
– o lingura de ulei de sapunarita
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se feliaza ficatul de porc apoi se fierbe in apa, pana se patrunde, se intrerupe fierberea, se strecoara, apoi se repune in vasul de fiert si i se adauga ceapa, bine spalata si rasa grosier, cat si putina apa, cat este necesara fierberii cepei.
Se lasa la fiert, pana este ceapa patrunsa, se potiveste de sare, se adauga tulpina de sapunarita cu frunze, se lasa sa clocoteasca, cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea. Se asezoneaza apoi cu boiaua de ardei dulce si cu usturoiul crud, curatat si pisat.
Se amesteca pentru omogenizare, se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele, iar dupa ce temperatura mai scade, se adauga uleiul de sapunarita, pentru a-i conserva toate proprietatile, se amesteca si se poate consuma.