O reteta gustoasa, excelenta pentru sistemul cardiovascular, prin asocierea fileului de cod cu ingrediente bogate in antioxidanti si acizi grasi esentiali.
INGREDIENTE :
– 400 gr file de cod, portionat (am folosit congelat)
– o ceapa alba
– ½ lingurita boabe de piper verde
– 2 frunze de dafin
– 150 ml de vin alb
– 2 crengute de tarhon
– 2 linguri de ulei de rapita, presat la rece
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se decongeleaza bucatile de cod (daca este cazul), apoi se spala si se taie ceapa julien, se plaseaza intr-un vas termoizolant, iar peste ea, se adauga bucatile de file de cod, care se asezoneaza apoi cu foile de dafin, cu boabele de piper verde, cu crengutele de tarhon si cu sarea.
Se adauga vinul si se completeaza cu apa, cat sa treaca putin peste intreg ansamblul, se acopera cu capacul termoizolant si se lasa cca 15 minute la cuptor, sa se patrunda si sa se imbine aromele. Se intrerupe fierberea, se scoate pestele pe platou, se adauga sosul, apoi uleiul de rapita si sucul de lamaie si se serveste eventual cu adaos de tarhon proapat, pentru un gust mai accentuat.