O reteta clasica sanatoasa, imbogatita cu frunze proaspat culese de patlagina, ale carei virtuti le-am descris pe scurt, la Pastila de sanatate .
INGREDIENTE :
– 500 gr pastai de fasole verde (fideluta)
– 3 morcovi
– 2 cepe
– 1 ardei
– o capatana de usturoi
– o legatura de frunze de patlagina
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata pastaile de fasole verde si se rup in jumatati. Morcovii, cepele si ardeiul se spala bine si se curata, apoi se maruntesc dupa dorinta (au am taiat morcovul in lung, iar ceapa si ardeiul le-am tocat). Se plaseaza ingredientele pregatite dupa descriere, intr-un vas termoizolant, impreuna cu putina sare neiodata.
Se adauga putina apa, cam o cana, apoi se introduce vasul la cuptor si se lasa ingredientele sa fiarba, amestecand daca este cazul, pana se patrund complet. Se scoate ansamblul din cuptor, se adauga usturoiul si frunzele de patlagina, spalate si tocate marunt, se potriveste totul de sare si se toarna uleiul de floarea soarelui presat la rece. Se amesteca si se consuma ca atare, sau ca garnitura pentru diverse carnuri.