FASOLE VERDE LA CUPTOR, CU FRUNZE DE PATLAGINA

iunie 26, 2014 | CATEGORIA Garnituri

fasole verde la cuptor, cu frunze de patlagina

O reteta clasica sanatoasa, imbogatita cu frunze proaspat culese de patlagina, ale carei virtuti le-am descris pe scurt, la Pastila de sanatate .

INGREDIENTE :

–          500 gr pastai de fasole verde (fideluta)

–          3 morcovi

–          2 cepe

–          1 ardei

–          o capatana de usturoi

–          o legatura de frunze de patlagina

–          2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine, se curata pastaile de fasole verde si se rup in jumatati. Morcovii, cepele si ardeiul se spala bine si se curata, apoi se maruntesc dupa dorinta (au am taiat morcovul in lung, iar ceapa si ardeiul le-am tocat). Se plaseaza ingredientele pregatite dupa descriere, intr-un vas termoizolant, impreuna cu putina sare neiodata.

fasole verde pastai, morcovi, ceapa, ardei si sare, pentru cuptor

Se adauga putina apa, cam o cana, apoi se introduce vasul la cuptor si se lasa ingredientele sa fiarba, amestecand daca este cazul, pana se patrund complet. Se scoate ansamblul din cuptor, se adauga usturoiul si frunzele de patlagina, spalate si tocate marunt, se potriveste totul de sare si se toarna uleiul de floarea soarelui presat la rece. Se amesteca si se consuma ca atare, sau ca garnitura pentru diverse carnuri.

fasole verde la cuptor, cu frunze de patlagina

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *