O reteta cu majoritatea ingredientelor crude, adaugate fasolei conservate, pentru un aport de nutrienti nealterati.
INGREDIENTE:
– fasole verde conservata
– o felie de ardei gras rosu
– o felie de ardei gras galben
– un morcov (aprox. 80 g )
– o legatura de untisor
– sare de ocna, dupa gust
Pentru dressing:
– ½ lingurita de marar uscat
– ½ lingurita de coriandru macinat
– 2-3 cm de radacina de ghimbir
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 3 linguri suc de lamaie
PREPARARE:
Se spala bine untisorul, morcovul si feliile de ardei, morcovul de curata si se razuieste grosier, iar bucatile de ardei se fasiaza, apoi se maruntesc cubulete. Pastaile de fasole verde se taie marunt.
Se razuieste fin ghimbirul, apoi i se alatura celelalte ingrediente pentru dressing. Se amesteca bine. Se aduna intr-un bol fasolea verde, ardeii si morcovul, maruntite. Se toarna dressingul, se amesteca, se potriveste totul de sare, se portioneaza, apoi fiecare portie se asezoneaza cu frunze de untisor, proaspat spalate.