O salata cu consistenta si dulceata pastailor tinere de fasole verde, aromatizate irezistibil cu un dressing bogat in antioxidanti de valoare.
INGREDIENTE:
– 750 g pastai de fasole verde
– sare neiodata, dupa gust
Pentru dressing:
– 2-3 cm radacina de ghimbir
– 9 fire de lavanda proaspata
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sucul a ½ lamaie
PREPARARE:
Se curata pastaile de fasole verde.
Se spala bine si se fierb apoi in apa pana se patrund, se intrerupe fierberea si se strecoara. Intre timp se pregateste dressingul adunand intr-un bol ghimbirul curatat si razuit fin, uleiul de floarea soarelui presat la rece, sucul lamaiei si florile de lavanda bine spalate si maruntite intre degete.
Se amesteca bine pentru omogenizare si se lasa o jumatate de ora la macerat. Se sareaza apoi dupa gust pastaile fierte de fasole verde si se asezoneaza cu dressigul aromat.