FASOLE VERDE CU CARTOFI DULCI, CIMBRU SI GHIMBIR

februarie 15, 2021 | CATEGORIA Garnituri

O incantare gustativa dulceaga si usor iute, o asociere de ingrediente prietenoase cu sistemul digestiv.
INGREDIENTE:

– 500 g cartofi dulci
– o ceapa
– 350 g fasole verde conservata
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 4 cm radacina de ghimbir
– o lingura de cimbru macinat
– o legatura de marar verde
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine cartofii si se taie in bucati.

ingrediente pentru fasole verde, cu cartofi dulci, cimbru si ghimbir

Se fierb in coaja, ,iar ceapa curatata si bine spalata, se toaca marunt. Dupa ce cartofii sunt patrunsi, se fierbe ceapa in apa in care au fiert cartofii, folosind nutrientii deversati, apoi se adauga foaia de dafin si cimbrul si se lasa vasul acoperit ca mirodeniile sa-si reverse aroma. Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie cubulete, apoi impreuna cu fasolea verde se adauga peste ceapa cu mirodenii. Se mai adauga si boiaua de ardei dulce.

ingrediente fierte pentru fasole verde, cu cartofi dulci, cimbru si ghimbir

Se amesteca usor si se potriveste totul de sare, iar dupa portionare, se asezoneaza cu ghimbirul curatat si razuit fin, cat si cu mararul bine spalat si maruntit.

fasole verde, cu cartofi dulci, cimbru si ghimbir

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *