O incantare gustativa dulceaga si usor iute, o asociere de ingrediente prietenoase cu sistemul digestiv.
INGREDIENTE:
– 500 g cartofi dulci
– o ceapa
– 350 g fasole verde conservata
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 4 cm radacina de ghimbir
– o lingura de cimbru macinat
– o legatura de marar verde
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine cartofii si se taie in bucati.
Se fierb in coaja, ,iar ceapa curatata si bine spalata, se toaca marunt. Dupa ce cartofii sunt patrunsi, se fierbe ceapa in apa in care au fiert cartofii, folosind nutrientii deversati, apoi se adauga foaia de dafin si cimbrul si se lasa vasul acoperit ca mirodeniile sa-si reverse aroma. Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie cubulete, apoi impreuna cu fasolea verde se adauga peste ceapa cu mirodenii. Se mai adauga si boiaua de ardei dulce.
Se amesteca usor si se potriveste totul de sare, iar dupa portionare, se asezoneaza cu ghimbirul curatat si razuit fin, cat si cu mararul bine spalat si maruntit.