FASOLE PESTRITA CU LEGUME SI VERDETURI

aprilie 21, 2013 | CATEGORIA Aperitive

strita cu legume si verdeturi si ulei de masline extravirgin, piper negru macinat,sare

Un meniu bogat in proteine vegetale, dulce-acrisor si usor picant .

INGREDIENTE:

–         200 gr boabe fasole pestrita

–         4 fire de ceapa verde

–         2 morcovi

–         o radacina de pastarnac

–         un ardei gras (eu am folosit conservat)

–         o legatura de stevie

–         o lingura de ulei de masline extravirgin, presat la rece

–         1/2 lingurita de piper macinat

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Boabele de fasole, se curata de impuritati, se spala in mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat, 2 ore. Se fierb apoi, la foc mic, in apa, cu jumatate din cantitatea de ulei, pana cand  se inmoaie.

fasole pestrita fiarta

Intre timp se spala si se curata morcovul si radacina se pastarnac, se rad pe razatoarea mare, ceapa se curata, se spala si se taie rondele, ardeiul (conservat) se taie cubulete, iar stevia, se spala bine si se taie fasii marunte, in vasul pentru fiert.

morcov, pastarnac, ceapa verde, ardei gras, leurd, pragatite pentru fasolea pestrita

Se adauga apa, si cealalta cantitate de ulei si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrund toate. Se adauga piperul macinat, se potrivesc de sare, daca este cazul, apoi se adauga peste boabele de fasole fierte si se amesteca.

fasole pestrita cu legume si verdeturi si ulei de masline extravirgin, piper negru macinat,sare

Se adauga si patrunjelul curatat, spalat si tocat  si se lasa sa mai dea intr-un clocot la foc mic. Se intrerupe fierberea, se poate consuma ca garnitura sau ca meniu de sine statator, rece sau cald, este la fel de imbietor.

strita cu legume si verdeturi si ulei de masline extravirgin, piper negru macinat,sare

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *