Un meniu bogat in proteine vegetale, dulce-acrisor si usor picant .
INGREDIENTE:
– 200 gr boabe fasole pestrita
– 4 fire de ceapa verde
– 2 morcovi
– o radacina de pastarnac
– un ardei gras (eu am folosit conservat)
– o legatura de stevie
– o lingura de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– 1/2 lingurita de piper macinat
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Boabele de fasole, se curata de impuritati, se spala in mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat, 2 ore. Se fierb apoi, la foc mic, in apa, cu jumatate din cantitatea de ulei, pana cand se inmoaie.
Intre timp se spala si se curata morcovul si radacina se pastarnac, se rad pe razatoarea mare, ceapa se curata, se spala si se taie rondele, ardeiul (conservat) se taie cubulete, iar stevia, se spala bine si se taie fasii marunte, in vasul pentru fiert.
Se adauga apa, si cealalta cantitate de ulei si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrund toate. Se adauga piperul macinat, se potrivesc de sare, daca este cazul, apoi se adauga peste boabele de fasole fierte si se amesteca.
Se adauga si patrunjelul curatat, spalat si tocat si se lasa sa mai dea intr-un clocot la foc mic. Se intrerupe fierberea, se poate consuma ca garnitura sau ca meniu de sine statator, rece sau cald, este la fel de imbietor.