O asociere nu doar gustoasa, dar si bogata in proteine vegetale de calitate, aromata si usor picante.
INGREDIENTE:
– 350 g fasole verde
– o ceapa
– un ardei
– o tulpina cu frunze de telina
– 3-4 catei de usturoi
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lingura ulei de masline extra virgin
– 250 g bureti conservati (am folost de la “gusturi romanesti” bureti de fag 80%, otet din vin, gogosari, morcov, piper negru boabe, foi de dafin,sare)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se rup in jumatati pastaile de fasole. Se spala bine tulpina de telina, ceapa se curata, se spala si se taie julienne (solzisori), iar ardeiul, spalat si curatat de cotor, se toaca grosier.
Se fierb toate, impreuna cu tulpina de telina, in apa, cu un strop de sare, al dente, timp in care se curata si se piseaza usturoiul, iar patrunjelul se spala bine si se marunteste. Se intrerupe fierberea fasolei cu ceapa si ardeiul si li se adauga buretii si celelelte ingrediente asezonate din conserva, strecurate. Apoi se adauga si patrunjelul cu usturoiul.
Se amesteca totul, se adauga uleiul si se mai potriveste eventual de sare.