FASOLE PASTAI, CU BURETI DE FAG

august 31, 2018 | CATEGORIA Garnituri

fasole pastai, cu bureti de fag

O asociere nu doar gustoasa, dar si bogata in proteine vegetale de calitate, aromata si usor picante.

INGREDIENTE:

– 350 g fasole verde

– o ceapa

– un ardei

– o tulpina cu frunze de telina

– 3-4 catei de usturoi

– ½ legatura de patrunjel verde

– o lingura ulei de masline extra virgin

– 250 g bureti conservati (am folost de la “gusturi romanesti” bureti de fag 80%, otet din vin, gogosari, morcov, piper negru boabe, foi de dafin,sare)

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine, se curata si se rup in jumatati pastaile de fasole. Se spala bine tulpina de telina, ceapa se curata, se spala si se taie julienne (solzisori), iar ardeiul, spalat si curatat de cotor, se toaca grosier.

fasole pastai si ingrediente pentru fasole pastai, cu bureti de fag

Se fierb toate, impreuna cu tulpina de telina, in apa, cu un strop de sare, al dente,  timp in care se curata si se piseaza usturoiul, iar patrunjelul se spala bine si se marunteste. Se intrerupe fierberea fasolei cu ceapa si ardeiul si li se adauga buretii si celelelte ingrediente asezonate din conserva, strecurate. Apoi se adauga si patrunjelul cu usturoiul.

bureti conservati, patrunejl si usturoi, adaugate pentru fasole pastai, cu bureti de fag

Se amesteca totul, se adauga uleiul si se mai potriveste eventual de sare.

fasole pastai, cu bureti de fag

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *