FASOLE MUNG, CU MIRODENII SI FRUNZE DE MENTA

mai 23, 2024 | CATEGORIA Garnituri

O retetea bogata in proteine vegetale de calitate, fibre si alintata de arome delicate.
INGREDIENTE:
– 150 g fasole mung
– o foaie de dafin
– ½ lingurita cimbru macinat
– ½ lingurita boia de ardei dulce
– o lingura ulei de masline
– o jumatate de lamaie
– un manunchi frunze de menta
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:
Se spala bine fasolea mung si se lasa la hidratat o ora.

Se fierbe in apa pana se patrunde, se adauga foaia de dafin si cimbrul macinat, apoi se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele. Cand temperatura fierturii scade cat sa poata fi consumata, se strecoara fasolea mung, apoi i se adauga boiaua de ardei dulce, uleiul de masline si sucul lamaiei. Se amesteca si se potriveste de sare, apoi se asezoneaza cu frunzele de menta, bine spalate si maruntite.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *