Pentru un gust clasic, deja apreciat, o asociere sanatoasa de ingrediente, pregatita corect.
INGREDIENTE:
– 250 gr paste (farfalle) din grau dur
– 300 gr ciuperci
– 3 cepe
– 2 ardei
– ½ lingurita de amestec de piper (am folosit de la Kamis)
– 2 foi de dafin
– 4 linguri de bulion
– sare de ocna
PREPARARE:
Se fierb pastele din grau dur, conform instructiunilor de pe pachet (de regula pentru 100 gr de paste este nevoie de 1 l de apa). Se lasa la scurs si se asteapta minim 8 ore pentru a anula actiunea negativa a glutenului asupra digestiei. Se curata si se spala bine ciupercile, apoi se frig pe gratar.
Intre timp se curata cepele, se spala si se toaca, apoi se fierb in apa. Se adauga apoi si ardeiul spalat, curatat si taiat fasii, impreuna cu foile de dafin, cu bulionul si cu mixul de piper.
Se mai adauga apa daca este nevoie si se fierbe amestecul pana se patrunde. Se intrerupe fierberea, apoi se adauga uleiul presat la rece si patrunjelul spalat si tocat.
Se amesteca, se adauga si ciupercile fripte taiate Julien si se potriveste totul de sare. Pastele scurse se asezoneaza apoi cu acest ansamblu hranitor si gustos.