DULCEATA DE GUTUI, CU NUCI SI MIERE DE ALBINE

noiembrie 4, 2015 | CATEGORIA Dulciuri

dulceata de gutui, cu nuci si miere de albine

O modalitate de a consuma un dulce sanatos, cu aroma complexa, dulce, acrisoara si usor amaruie, o metoda usoara, rapida si naturala de conservare a nutrientilor, pentru anotimpul racoros, in special.

INGREDIENTE (pentru 2 portii) :

–         o gutuie

–         2 linguri de miere de albine (am folosit de tei, veche de 10 ani)

–         6 nuci

PREPARARE:

Se spala bine si se curata de seminte gutuile, apoi se taie in felii subtiri, care la randul lor se taie in bucati marunte.

gutui spalate, curatate si taiate, pentru dulceata

Se acopera cu apa si se fierb la foc domol, pana se patrund. Se strecoara apoi, se asteapta sa se raceasca si li se adauga mierea si miezul nucilor decojite, faramat grosier.

miere si nuci adaugate, pentru dulceata de gutui

Se amesteca si se savureaza.

dulceata de gutui, cu nuci si miere de albine

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *