Un drob dietetic si savuros, asezonat cu verdeturi de primavara, intr-o prezentare festiva.
INGREDIENTE:
– 200 g mei decorticat
– 3 cartofi (aprox 450 g)
– 2 cepe (aprox. 250 g)
– 2 ardei mici
– 2 morcovi (aprox. 250 g)
– o felie de telina (aprox. 125 g)
– 2 legaturi de ceapa verde
– 2 legaturi de leurda
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de marar verde
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece
– sare Himalaya, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb cartofii in coaja, iar dupa racire se curata si se razuiesc grosier. Meiul se spala bine, se fierbe in apa (intr-o cantitate de 3 ori volumul sau) iar dupa ce da in clocot, se intrerupe fierberea si se acopera cca 20 de minute, pentru a se patrunde.
Se curata ceapa si ardeii, se spala bine si se toaca, se acopera cu apa si se fierb, pana se patrund si scade apa. Se adauga uleiul presat la rece si se amesteca.
Se spala bine ceapa verde, leurda, mararul si patrunjelul verde, apoi se toaca marunt.
Se spala, se curata si se razuiesc grosier morcovii si felia de telina.
Se amesteca toate ingredientele pregatite, apoi li se adauga piperul negru macinat si sarea.
Se amesteca din nou, iar compozitia rezultata se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-45 de minute, pana se leaga.
Se lasa la racit, apoi se poate felia.