DROB VEGAN, CU RIDICHI SI DOVLECEI

March 23, 2018 | CATEGORIA Aperitive

drob vegan, cu ridichi si dovlecei, feliat

O reteta cu ingrediente de mare valoare nutritiva, asociate sanatos intr-un drob  vegetarian, pentru sarbatoarea Pascala.

INGREDIENTE:

– 8 ridichi

– un dovlecel mic

– 8 fire de ceapa verde

– 2 legaturi de leurda

– 2 legaturi de patrunjel verde

– 2 legaturi de marar verde

– 9 linguri orez integral

– o lingura seminte de chia

– 2 linguri de drojdie inactiva

– o lingurita de piper macinat

– o lingurita boia de ardei dulce

– sare de ocna, dupa gust

Pentru garnisist pe interior

– 2 ridichi

 

PREPARARE:

Se rasneste fin orezul integral si se spala bine ceapa verde, dovlecelul, ridichile si verdeturile.

orez integral rasnit si alte ingrediente pentru drob vega cu ridichi si dovlecei

Se maruntesc apoi si se aduna in robotul de bucatarie alaturi de faina de orez si de restul ingredientelor.

ingrediente pentru drob vegan cu ridichi si dovlecei, in robot, pentru maruntit

Se maruntesc toate in robotul cu lama in S, apoi se asterne compozitia obtinuta intr-o forma mica, pe hartie de copt.  Se feliaza ridichile pentru garnisist pe interior si se aseaza feliile in sir, pe centrul drobului, adunand compozitia peste ele.

compozitie vegana de drob cu ridichi si dovlecei, in tava de copt

Se lasa minim 2 ore la rece sa se patrunda gusturile si sa se hidrateze semintele de chia si faina de orez. Se introduce apoi in cuptorul incins, apoi se pastreaza la temperature de 150 grade Celsius pana prinde o crusta crocanta. Se feliaza cu un cutit zimtat, umezit.

drob vegan, cu ridichi si dovlecei

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *