DROB VEGAN, CU LINTE VERDE SI OREZ BRUN

aprilie 11, 2014 | CATEGORIA Aperitive

drobvegetarian-linte-orezbrun-final2ok

Un drob gustos, un inlocuitor al celui de miel, pentru cei ce aleg viata, cu ingrediente naturale, sanatoase.

INGREDIENTE:

–         2 cani de linte fiarta

–         o cana de orez brun fiert

–         ½ cana de seminte de floarea soarelui macinate

–         4 linguri de faina dietetica de macinis integral de grau

–         ½ cana de bulion (trebuie sa fie bulion bine legat)

–         3 linguri ulei de masline extravirgin

–         o legatura de usturoi verde

–         o legatura de ceapa verde

–         o legatura de marar proaspat

–         o legatura de patrunjel verde

–         o lingurita de boia de ardei dulce

–         3 ridichi

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se fierb lintea si orezul, separat, in apa cu putina sare, pana se patrund complet. Se strecoara lintea si apoi, impreuna cu orezul, se lasa la racit. Ceapa si usturoiul verde se fierb in apa, alaturi de o lingura de ulei de masline.

drobvegetarian-linte-orezbrun1ok

Se lasa sa se inmoaie si sa scada sucul. Inte timp, se blenduieste lintea, dar nu foarte fin, se macina semintele de floarea soarelui (in rasnia de cafea), se plaseaza intr-un bol si li se alatura faina integrala si bulionul.

drobvegetarian-linte-orezbrun2ok

Apoi se spala si se toaca fin patrunjelul si mararul, care impreuna cu boiaua, cu celelalte 2 linguri de ulei de masline si cu putina sare neiodata, se adauga in bolul cu ingrediente. Se amesteca, se potrivsc de sare, apoi se tapeteaza cu ulei si faina o forma termoizolanta, in care se plaseaza compozitia de drob. Se taie ridichile rondele groase si se fixeaza pe mijlocul comozitiei.

drobvegetarian-linte-orezbrun3ok

Drobul astfel pregatit se introduce in cuptorul incins si se lasa la 150 de grade C, cam 40 de minute, pana se patrnde.

drobvegetarian-linte-orezbrun4ok

Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet, abia apoi se poate taia, pentru a obtine felii ferme, fara a se rupe. Constituie un aperitiv sau o gustare, delicioase.

drobvegetarian-linte-orezbrun-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *