Varianta sanatoasa a clasicului drob de miel, cu ingrediente crude, nutritive si gustoase, o digestie usoara si un meniu modern pentru sarbatoarea pascala.
INGREDIENTE:
– 200 gr seminte de floarea soarelui
– 25 gr tarate de psyllium (3 linguri)
– 300 gr castraveti (+160 gr pentru garnisit)
– 100 gr ridichi
– 3 cepe verzi
– un avocado
– o legatura de patrunjel
– o legatura de marar
– o lingurita de usturoi ras fin
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 2 lingurite de piper negru macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine castravetii si ridichile, apoi se strivesc in storcator, iar in sucul rezultat (aproximativ 230 ml) se lasa la hidratat taratele de psyllium. Semintele de floarea soarelui se hidrateaza in apa, cam 45 de minute.
Intre timp, langa pulpa castravetilor si a ridichilor, se alatura ceapa curatata si spalata, mararul si patrunjelul spalate bine, cat si avocado, curatat si taiat cuburi.
Acestea maruntite, impreuna cu taratele de psyllium si cu semintele de floarea soarelui, hidratate, se plaseaza in robot, si se amesteca pana se obtine o pasta fina, care se asezoneaza apoi cu boiaua de ardei dulce, cu sarea, cu usturoiul si cu piperul negru macinat. Se plaseaza compozitia obtinuta pe o folie alimentara, iar in mijlocul ei se aranjeaza castravetii pentru decor, bine spalati, cu tot cu coaja, aceasta fiind concentrata in nutrienti.
Se ruleaza compozitia si se strange cu folia alimentara, urmand sa fie introdusa o jumatate de ora in frigider, timp in care se intrepatrund aromele, apoi se portioneaza, feliile obtinute consumandu-se cu placere.