Este alternativa vie, bogata in enzime, a clasicului drob cu carne de miel, care poate face diferenta intre masa traditionala a sarbatorii Pascale si cea care daruieste viata aceleiasi sarbatori.
INGREDIENTE:
– 14-15 nuci (75 g miez de nuca)
– un avocado
– 2 linguri tarate de psyllium
– un morcov (50 g)
– 4 ridichi pentru compozitie ( 200 g)
– 2 ridichi pentru garnisit pe interior (de preferinta lunguiete, se vad frumos in sectiune)
– 2 fire de ceapa verde
– 2 fire de usturoi verde
– ½ legatura de marar
– ½ legatura de patrunjel
– ½ lingurita piper negru macinat
– ½ lingurita boia de ardei dulce
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se aduna ingredientele, se sparg nucile, se curata si se spala bine verdeturile, ridichile si morcovul, iar avocado se desprinde de pe sambure.
Se maruntesc apoi verdeturile, morcovul, cat si ridichile, si impreuna cu miezul nucilor, cu miezul de avocado taiat cubulete si cu mirodeniile (piperul si boiaua), se plaseaza in robotul de bucatarie, cel cu lama in S. Se maruntesc grosier, sa capete consistenta unui drob, apoi li se adauga taratele de psyllium.
Se amesteca bine compozitia, se sareaza, apoi se adauga cele 2 ridichi lunguiete, pentru aspect in sectiune.
Se ruleaza si se lasa cca 8 ore, sa se hidrateze bine taratele, sau se introduce in congelator pentru cca o ora. Se feliaza si se poate consuma cu frunze de salata verde.