DROB DE MIEL

mai 1, 2013 | CATEGORIA Aperitive

    drob de miel

  Traditia inca expune in toiul sarbatorii pascale apreciatul drob de miel, pe care l-am pregatit pentru voi in maniera “mancamsanatos”, fara prajeala si adaos de grasimi.

INGREDIENTE:

–         650 gr organe de miel, cu prapore (de la un mielut de 10 kg)

–         9 fire de ceapa verde

–         4 fire de usturoi verde

–         2 legaturi de patrunjel verde

–         2 legaturi de marar verde

–         o lingurita de piper negru, macinat

–         o lingurita si 1/2 de boia de ardei dulce

–         5 oua crude

–         4 oua fierte tare

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Organele de miel se spala foarte bine in apa rece, pana ce apa ramane curata, iar praporele si plamanul se pastreaza in apa rece mai mult timp, cateva ore, chiar de seara pana dimineata. Organele se curata de excesul de grasime si de pielitele ce le adapostesc, inima si rinichii, in special.

organe de miel, pentru drob

Se fierb apoi in apa cu putina sare, se spumuiesc cu atentie, iar cand sunt fierte, se strecoara  si se lasa la racit. Intre timp se spala verdeturile foarte bine, ceapa si usturoiul verde se toaca rondele fine, iar mararul si patrunjelul, pe cat se poate de marunt. Organele de miel se toaca cu cutitul pentru a obtine, in final, un ansamblu mozaicat. Se poate da si prin masina, dar devine mai pastos ca un pateu. Peste verdeata si oragnele maruntite se adauga ouale crude, sarea, piperul si boiaua.

organe de miel, verdeturi, oua si mirodenii, pentru drob

Se amesteca bine, pentru omogenizare, apoi se unge un vas termoizolant cu putin ulei, se aseaza praporele, in interiorul caruia se fixeaza jumatate din compozitie, apoi ouale fierte tare unul dupa altul, pe lungimea vasului.

organe de miel, verdeturi, oua si mirodenii,oua fierte si prapor, pentru drob

Se acopera cu restul de compozitie, se inveleste drobul bine cu praporele si se introduce in cuptorul incins, unde se tine cam 15 minute la 180 de grade C. Elegant in sectiune si bogat in verdeturi, este un deliciu in meniul pascal.

drob de miel

drob de miel, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *