DROB DE MIEL, CU LEURDA SI SCHINDUF

aprilie 23, 2014 | CATEGORIA Aperitive

drob de miel, cu leurda si schinduf, feliat

Un drob cu organe de miel condimentate preponderant cu schinduf, mirodenie ce confera o aroma speciala, excelenta, des intalnita in preparatele de oaie arabesti, folosita si in sudul tarii noastre, in diverse preparate culinare.

INGREDIENTE:

–          praporele si organele unui miel de aprox.11 kg (ficat, splina, rinichi, plamani, inima)

–          o legatura de leurda

–          4 fire de ceapa verde

–          4 fire de usturoi verde

–          o legatura de patrunjel

–          o legatura de marar

–          5 oua

–          2 lingurita de praf de schinduf (seminte rasnite)

–          o lingurita de piper negru, macinat

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se fierb organele de miel, apoi se toaca cu cutitul, pentru a se distinga bucatile.

organe de miel, fierte, pentru drob cu leurda si schinduf

Intr-un bol, peste organele tocate se adauga  ceapa si usturoiul verde, patrunjelul, mararul si leurda, toate aceste verdeturi fiind in prealabil, bine spalate, curatate si tocate marunt.

organe de miel si verdeata, pentru drob cu leurda si schinduf

Se amesteca putin, apoi se adauga ouale, piperul, schinduful si sarea.

organe de miel, verdeata, oua si mirodenii, pentru drob cu leurda si schinduf

Se amesteca bine toate ingredientele, pentru a se intrepatrunde aromele. Se tapeteaza tava  cu ulei si faina, sau cu hartie de copt, apoi cu praporele, in care se plaseaza compozitia de drob,  peste care se aduna marginile praporelui.

drob de miel, cu leurda si schinduf, in prapore, pentru cuptor

Drobul astfel invelit, se introduce in cuptorul preincalzit, in care se lasa pana cand se coace si se rumeneste usor.

drob de miel, cu leurda si schinduf

Se serveste feliat, rece sau incalzit, este la fel de delicious.

drob de miel, cu leurda si schinduf, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *