Un drob cu organe de miel condimentate preponderant cu schinduf, mirodenie ce confera o aroma speciala, excelenta, des intalnita in preparatele de oaie arabesti, folosita si in sudul tarii noastre, in diverse preparate culinare.
INGREDIENTE:
– praporele si organele unui miel de aprox.11 kg (ficat, splina, rinichi, plamani, inima)
– o legatura de leurda
– 4 fire de ceapa verde
– 4 fire de usturoi verde
– o legatura de patrunjel
– o legatura de marar
– 5 oua
– 2 lingurita de praf de schinduf (seminte rasnite)
– o lingurita de piper negru, macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb organele de miel, apoi se toaca cu cutitul, pentru a se distinga bucatile.
Intr-un bol, peste organele tocate se adauga ceapa si usturoiul verde, patrunjelul, mararul si leurda, toate aceste verdeturi fiind in prealabil, bine spalate, curatate si tocate marunt.
Se amesteca putin, apoi se adauga ouale, piperul, schinduful si sarea.
Se amesteca bine toate ingredientele, pentru a se intrepatrunde aromele. Se tapeteaza tava cu ulei si faina, sau cu hartie de copt, apoi cu praporele, in care se plaseaza compozitia de drob, peste care se aduna marginile praporelui.
Drobul astfel invelit, se introduce in cuptorul preincalzit, in care se lasa pana cand se coace si se rumeneste usor.
Se serveste feliat, rece sau incalzit, este la fel de delicious.