Un mod elegant si gustos, de a consuma sfecla rosie si dovlecel, in stare cruda, asociate cu mirodenii si inima de vita.
INGREDIENTE (pentru 9 bucati):
– 175 gr inima de vita (minimum)
– o jumatate de dovlecel tanar
– 9 felii subtiri de sfecla rosie
– 4 catei de usturoi
– 5 fire de patrunjel verde
– 2 foi de dafin
– boabe de piper, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine bucata de inima de vita si se fierbe in apa cu un strop de sare si boabe de piper, pana se patrunde, urmand a se adauga si foile de dafin, cu care se lasa sa mai fiarba cateva minute. Intre timp se spala bine dovlecelul si sfecla rosie, dovlecelul se taie felii foarte subtiri, pentru a putea fi usor rulat, iar sfecla se curata si se taie rondele foarte fine. Se spala si se curata patrunjelul si usturoiul, care se toaca grosier. Cand bucata de inima este complet fiarta, se strecoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in fasii, cam de 5 cm lungime, care impreuna cu cate o crenguta de patrunjel se infasoara in fasiile de dovlecel, se fixeaza pe feliile de sfecla cu scobitori taiate, ale caror varf se mascheaza cu bucatile de usturoi.
Se servesc la temperatura camerei, sau reci.