Dovlecei pregatiti sanatos, dietetic si aromat, o reteta simpla, dar hranitoare.
INGREDIENTE:
– 1,35 kg dovlecei
– 500 gr ceapa
– 300 gr rosii
– 200 gr masline naturale
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 3 foi de dafin
– ½ de lamaie
– ¼ lingurita de pudra de anason (seminte de anason macinate)
– sare de ocna
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa, se toaca si se fierbe apoi impreuna cu foile de dafin. Intre timp se spala si se curata dovleceii, apoi se taie pe lungime, grosier si se adauga la fiert.
Daca este nevoie se mai adauga apa, se acopera cu capacul si se lasa la foc domol, iar cand sunt patrunsi, se adauga rosiile razuite si maslinele, se lasa sa clocoteasca trei minute, apoi se intrerupe fierberea.
Dupa ce temperatura amestecului mai scade, se poate adauga uleiul presat la rece, lamaia stoarsa si feliata subtire, apoi pudra de anason. Se amesteca usor si se mai lasa totul acoperit cateva minute, pentru intrepatrunderea aromelor.
O reteta minunata.
Multumesc de vizita, intotdeauna fructele dulci la cuptor cu mirodenii sunt un deliciu, undulce perfect si inofensiv.