DOVLECEI LA CAPAC, CU MASLINE SI ANASON

noiembrie 16, 2015 | CATEGORIA Uncategorized

dovlecei la capac, cu masline si anason

Dovlecei pregatiti sanatos, dietetic si aromat, o reteta simpla, dar hranitoare.

INGREDIENTE:

– 1,35 kg dovlecei

– 500 gr ceapa

– 300 gr rosii

– 200 gr masline naturale

– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– 3 foi de dafin

– ½ de lamaie

– ¼ lingurita de pudra de anason (seminte de anason macinate)

– sare de ocna

PREPARARE:

Se curata si se spala ceapa, se toaca si se fierbe apoi impreuna cu foile de dafin. Intre timp se spala si se curata dovleceii, apoi se taie pe lungime, grosier si se adauga la fiert.

ceapa si foi de dafin fierte, cu dovlecei

Daca este nevoie se mai adauga apa, se acopera cu capacul si se lasa la foc domol, iar cand sunt patrunsi, se adauga rosiile razuite si maslinele, se lasa sa clocoteasca trei minute, apoi se intrerupe fierberea.

dovlecei la capac, cu rosii si masline

Dupa ce temperatura amestecului mai scade, se poate adauga uleiul presat la rece, lamaia stoarsa si feliata subtire, apoi pudra de anason. Se amesteca usor si se mai lasa totul acoperit cateva minute, pentru intrepatrunderea aromelor.

dovlecei la capac, cu masline si anason

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *