O reteta cu dovleac bine copt, bogat in caroten (ce prin fierbere isi mareste absobtia in organism) si imbogatita cu mirodenii delicioase, usor picanta.
INGREDIENTE :
– 1250 gr dovleac (cantarit ras, fara samburi si coaja)
– 150 gr ardei gras
– 160 gr telina
– 125 gr de ceapa rosie
– o lingurita de pudra de ghimbir
– 2 lingurite de seminte de coriandru, macinate
– o tulpina de telina, cu frunze, uscata
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine ceapa, telina si ardeiul gras, apoi telina se rade grosier, iar ceapa si ardeiul se taie fasii.
Se rade dovleacul (taiat si curatat de samburi) si se adauga si acesta, apoi se amesteca, se plaseaza in recipientul pentru cuptor si se asezoneaza cu semintele macinate de corinadru, cu ghimbirul si cu sarea.
Se amesteca bine ingredientele, se adauga 200 ml de apa si se introduce vasul la cuptor. Cand toate sunt patrunse si scade sucul format, se intrerupe fierberea, se adauga uleiul si tulpina de telina cu frunze (hidratata in prealabil), tocata marunt. Intreg ansamblul are un gust excelent si poate fi consumat ca atare sau ca garnitura.