Un desert aromat si consistent, cu ingrediente bogate in proteine, amionoacizi, acizi grasi esentiali si antioxidanti, cu gust dens si delicios.
INGREDIENTE:
– 500 gr branza proaspata de vaci
– 15 nuci, dintre care doua, pentru garnisit
– un ou
– sirop de artar, dupa gust.
PREPARARE:
Se sparg nucile si miezul se farama grosier, se sparge apoi oul si se separa galbenusul de albus, iar albusul se bate spuma. Intr-un bol se aduna branza de vaci, miezul de nuca, galbenusul si spuma de albus.
Se amesteca bine pentru omogenizare si se potriveste gustul dulce adaugand sirop de artar, dupa bunul plac.
Se plaseaza amestecul intr-o folie alimentara, rulandu-se cu circumferinta potrivita, pentru a nu se farama la taiat.
Se lasa putin la rece, sa se intareasca, apoi se taie bucati, care se servesc pe post de desert sau gustare de sine statatoare, fiind foarte hranitoare.