Cupcakes cochete si hranitoare, interesant aromate si moderat indulcite.
INGREDIENTE (pentru 10 bucati):
Pentru aluat:
– 175 gr faina dietetica din macinis integral
– 50 ml apa
– 15 gr drojdie proaspata
– 2 linguri de zahar brun
– 4 linguri sirop brun de agave
– 20 gr agrise deshidratate
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 30 ml suc de untisor
Pentru crema:
– 175 gr branza tofu
– 20 ml ulei de cocos
– 2 linguri sirop brun de agave
– 50 ml suc de untisor
Pentru garnisit:
– 10 gr agrise deshidratate
PREPARARE:
In bolul pentru framantat se aduna faina, peste care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul si siropul brun de agave.
Se framanta putin si se lasa la cald sa creasca. Se adauga apoi uleiul de masline extravirgin si agrisele.
Se mai framata si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste cu ajutorul storcatorului, sucul de untisor dintr-o legatura generoasa.
Se adauga si acesta aluatului.
Se continua framantarea, pana cand capata consistenta si elasticitatea dorita. Se pregatesc formele de briose cu hartiile speciale in locasuri, apoi se umplu ¾ cu aluatul pregatit.
Se introduc in cuptorul incins si se lasa la 180 de grade C, cam 10 minute. Intre timp se pregateste crema, din branza de soia desarata in apa, scursa bine careia i se alatura sucul de untisor si uleiul de cocos.
Se amesteca putin si se adauga siropul brun de agave.
Se scot briosele din cuptor, se lasa sa se raceasca si intre timp se amesteca bine crema, folosind un blender de mana.
Se orneaza briosele cu crema, garnisita cu agrise, dupa imaginative, apoi se pot savura cu multa placere.