Dulci incantari rapide, din ingrediente crude, naturale si hranitoare, cu infatisarea cremei inspirata din impletirea snurului de martisor.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 90 g miez de nuci
– 100 g fructe deshidratate (am folosit amestec de stafide, goji si merisoare)
– o lamaie
– ½ lingurita pudra de scortisoara
Pentru crema alba:
– 200 g caju crud
– o lingura ulei de masline presat la rece
– 5 picaturi indulcitor lichid din stevia rebaudiana (sau orice indulcitor natural/ daca folositi miere de albine, maxim o lingura rasa), optional, intrucat baza este suficient de dulce si se imbina perfect cu gustul cremei, fara indulcitor
– 3 linguri suc de lamaie
– 2 cm baton de vanilie
Pentru crema rosie:
La jumatate din crema alba, se adauga:
– 5 linguri de suc de sfecla (o sfecla mica)
– o lingurita seminte de chia
PREPARARE:
Se lasa la hidratat minim 5 ore alunele de caju, apoi se scurg. Sfecla rosie se stoarce in robot sau se poate razui fin si strecura, apoi in cantitatea de suc prescrisa se adauga semintele de chia.
Se amesteca si se lasa sa-si sporesca volumul, minim o jumatate de ora. Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru baza cupcakes-urilor.
Se stoarce lamaia si se adauga apoi in robotul de bucatarie cu lama in S miezului de nuca, fructelor deshidratate si pudrei de scortisoara. Se maruntesc pana se obtine o compozitie omogena, lipicioasa, care se modeleaza in palma sub forma de sfere si apoi se aplatiseaza.
Se pregateste apoi crema adunand intr-un bol alunele hidratate de caju, uleiul de masline, indulcitorul, sucul de lamaie si semintele batonului de vanilie, urmand ca toate acestea sa se cremuiasca cu un blender de mana. Crema se imparte in 2 parti, alaturand unei jumatati semintele hidratate in sucul de sfecla.
Se modeleaza apoi rapid, forme aproximativ cilindrice din ambele creme, fara sa va formalizati, mai groase, mai subtiri pe alocuri, de aceea le-am si denumit rustice,
Se impletesc apoi pe cat se poate si se roluiesc peste bazele din fructe deshidratate.
Daca va necajeste modelarea, treceti peste etapa, alaturati cremele cum doriti, intrucat impletirea de gusturi este excelenta.