O reteta concentrata in nutrienti, un dulce sanatos, binevenit oricand, mai ales alaturi de o cafea.
INGREDIENTE (pentru 8 bucati):
Pentru aluat:
– 1 cana faina dietetica, din macinis integral de grau
– 1/2 cana faina de in (seminte de in rasnite)
– 1/2 cana cafea neagra (2 linguri de cafea prajita, la 100 ml apa)
– 1/4 cescuta de ulei de masline extravirgin
– 1/3 cana zahar brut
– o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
– o lingura suc de lamaie
– o lingurita pudra de scortrisoara
– o lingurita pudra de ghimbir
Pentru crema:
– 2 linguri iaurt gras (10%)
– 4 linguri faina de migdale (migdale rasnite)
– 2 linguri faina de in (seminte de in rasnite)
– 3 linguri de cafea naturala verde (o lingurita de cafea verde, la 100 ml apa)
– 15 picaturi stevia rabaudiana (lichida)
PREPARARE:
Se pregateste aluatul, alaturandu-se intr-un bol faina integrala, faina de in, zaharul brut, pudra de scortisoara si cea de ghimbir, cat si bicarbonatul de sodiu, stins cu sucul de lamaie.
In alt bol, se alatura cafeaua si uleiul de masline.
Se amesteca ingredientele din primul bol, apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca bine, rezultand astfel aluatul care se plaseaza in formele de briose, tapetate cu hartie speciala, umpland locasurile trei sferuri din volumul lor.
Se introduc in cuptorul incins la 150 de grade C si se coc circa 10-12 minute, pana cresc si se patrund, api se scot si se lasa la racit, timp in care se pregateste crema, adunand intr-un bol ingredientele pentru crema.
Se amesteca bine si se garniseste fiecare briosa, rezultand cupcakesuri aratoase si gustoase.