O combinare excelenta de legume, alune de caju, seminte si mirodenii, bogate in ingrediente calitative ca nutrienti si gust, intr-un aranjament elegant.
INGREDIENTE:
pentru blat:
– 230 g sfecla
– 150 g alune de caju
– 2 linguri de seminte de chia
– 200 ml apa
– o lingura de patrunjel uscat
– o lingurita rasa pudra de chimen
– sare de ocna, dupa gust
pentru crema (maioneza raw vegana din radacina de patrunjel si alune de caju):
– o radacina de patrunjel (aproximativ 85 g)
– 100 g alune de caju crude
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– o lingura de pudra de turmeric
– o lingura boabe de mustar conservate sanatos, de preferat in saramura
– 2 lamaii
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine sfecla rosie, se curata de coja si se stoarce (eu am preferat sa o razuiesc fin si apoi sa o strecor printr-un tifon). In sucul astfel obtinut se cufunda semintele de caju, eventual se mai adauga putina apa, sa fie complet acoperite.
Se lasa astfel la hidratat cca 4 ore. Se strecoara, iar in 200 ml din sucul in care s-a hidratat cajuul, se adauga semintele de chia.
Acestea se lasa o jumatate de ora la hidratat. Intre timp se pregateste maioneza pentru crema, din ingredientele specificate, urmarind pasii retetei. poza maioneza Se aduna apoi in robotul de bucatarie pulpa sfeclei rosii, alunele hidratate de caju cat si semintele de chia hidratate, apoi patrunjelul, pudra de chimen si sarea.
Se macina in robot pana se obtine un aluat moale, modelabil, din care se fomateaza sfere, ce apoi se aplatiseaza putin, constituind blatul pentru cup cakes.
Peste blaturile modelate se adauga maioneza raw vegana, in spirala, obtinad niste cup cakes aperitive delicioase si sanatoase.