O asociere clasica de ingrediente valoroase nutritive si delicioase, intr-o alta prezentare, un mod placut de a savura carbohidrati de calitate.
INGREDIENTE (pentru 12 bucati):
pentru mamaliga:
– o cana malai
– 3 cani apa
– un praf de sare
pentru crema de fasole boabe:
– 200 gr fasole boabe
– o ceapa mica
– un ardei mic
– un praf de boia de ardei dulce
– o ramurica de cimbru
– o foaie de dafin
– un praf de sare
pentru garnisit:
– 2 catei de usturoi
PREPARARE:
Se spala bine boabele de fasole, se lasa la inmuiat cateva ore, se scurg si se fierb in apa pana se inmoaie, apoi li se adauga ceapa si ardeiul spalate si tocate, cimbrul, foaia de dafin, boia de ardei dulce si praful de sare. Se dau intr-un clocot, se intrerupe fierberea si se lasa sa se raceasca.
Se prepara mamaliga, adaugand malaiul si praful de sare in apa clocotita, amestecand apoi cu telul incontinuu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se umplu apoi formele de cupcakes.
Intre timp se dau prin blender boabele de fasole fierte si aromatizate. Cu crema obtinuta, se garniseste fiecare cupcacake. Se asezoneaza apoi cu usturoiul curatat si razuit fin. Se pot servi reci sau incalzite in cuptor.