CUNUNITA INTEGRALA, VEGANA, CU MIEZ DE NUCA

December 29, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

cununita integrala, vegetariana, cu miez de nuca, sirop de agave si zahar brun, pudra

O reteta de cozonac rustic, cu ingrediente vegane, intr-o combinatie sanatoasa si hranitoare, cu gust aromat.

INGREDIENTE:

–         425 gr faina dietetica, din macinis integral

–         25 gr drojdie de bere, proaspata

–         65 gr ulei solidificat de nuca de cocos

–         50 gr seminte de in

–         200 ml lapte de soia

–         8 linguri de zahar brun

–         o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar

–         2 linguri de suc de lamaie

–         coaja unei lamai

–         semintele a 2,5 cm pastaie de vanilie

–         90 gr de miez de nuca

–         2 linguri de sirop de artar, sau de agave (optional)

 

PREPARARE:

Faina se asterne in bolul de framantat, apoi in mijlocul ei se toarna drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut, se incorporeaza putina faina in acest amestec si se lasa cateva minute sa creasca.

drojdie si zahar dizolvate in lapte caldut, cu faina, pentru cununita integrala

Se framanta putin, apoi se adauga semintele de in rasnite fin (eventual in rasnita de cafea), uleiul de nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

drojdie si zahar dizolvate in lapte caldut, cu faina, ulei de cocos si coaja de lamaie,pentru cununita integrala

Se adauga apoi restul de lapte in care s-au incorporat semintele pastaii de vanilie.

drojdie si zahar dizolvate in lapte caldut, cu faina, ulei de cocos, coaja de lamaie si seminte de vanilie, pentru cununita integrala

Se framanta din nou, cateva minute si pentru ajutor in afanarea aluatului se adauga bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.

aluat integral cu bicarbonat de sodiu stins cu lamaie, pentru cununita vegetariana

Se continua framantarea, se lasa sa creasca aluatul la loc caldut, apoi se imparte in doua si se modeleaza o cununita, cu fundita la baza. Se adauga miezul de nuca faramat grosier, infigandu-l in aluat, iar pentru doritorii de dulce accentuat se unge cununita astfel garnisista, cu sirop de artar sau de agave. Se plaseaza apoi in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt.

cununita integrala, vegetariana, cu miez de nuca si sirop de agave, pentru cuptor

Se introduce in cuptorul incins, la 180 de grade C si se lasa la cca 150 de grade sa se patrunda si sa se rumeneasca. Dupa ce se intrerupe sursa de caldura, se lasa sa se raceasca mai intai in cuptor, cateva minute, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar brun, rasnit fin.

cununita integrala, vegetariana, cu miez de nuca, sirop de agave si zahar brun, pudra

Este o cununita foarte gustoasa, poate fi servita rupta si combinta cu lapte cald, sau cu iaurt.

cununita integrala, vegetariana, cu miez de nuca, sirop de agave si zahar brun, pudra, portionata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *