O reteta dulce naturala, in tematica zilei indragostitilor, cu aroma proaspata a zmeurei liofilizate, prinsa in naturaletea ingredientelor asociate, crude si valoroase.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 100 g caju crud
– un avocado
– o lingurita de miere
– 25 g zmeura liofilizata
– 4 linguri lapte de cocos
– o lingurita suc de lamaie (optional)
PREPARARE:
Se lasa alunele de caju la hidratat de seara pana dimineata. Din zmeura liofilizata se opresc 10-12 bucati, iar restul se inmoie in laptele de cocos.
Se lasa la inmuiat cca 10 minute maxim.
Se strecoara apoi. Laptele de cocos in care s-au inmuiat este un deliciu :). Se desface avocado de pe sambure si de pe coaja, se taie in bucati si impreuna cu alunele de caju se benduiesc cu un blender de mana. Se adauga mierea, zmeura liofilizata hidratata, apoi se blenduieste din nou, pana la consistenta unei creme (pentru cei ce o doresc mai acrisoara, pot adauga sucul de lamaie). Se portioneaza si se garniseste cu bucatile de zmeura.