CREMA PROTEICA RAW-VEGANA DE CASTRAVETI, CU SEMINTE, MIRODENII, STIR SI RUCOLA

iunie 27, 2020 | CATEGORIA Aperitive

crema raw-vegana de castraveti, cu seminte, mirodenii, stir si rucola

O crema pentru micul dejun sau o garnitura antioxidanta, cu gustul marcant al frunzelor de rucola, bogata in proteine, grasimi sanatoase si enzime specifice din frunzele crude de rucola si cele ale stirului tanar si proaspat cules.

INGREDIENTE:

– 3-4 castraveti (aprox.250 g)
– o lingura de seminte crude de floarea soarelui
– o lingura de seminte de chia
– o lingura de drojdie inactiva
– o tulpina de stir cu frunze
– 2 linguri de frunze de rucola
– ½ lingurita de piper negru macinat
– ½ lingurita de turmeric (curcuma)
– o lingura de ulei presat la rece (am folosit de floarea soarelui)
– ½ lamaie
– un praf sare de ocna

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat semintele floarea soarelui, cam o ora, pentru a deveni mai usor digerabile. Castravetii se spala bine si se feliaza grosier, cu tot cu coaja, iar frunzele de stir si de rucola se spala in multe ape.

crema raw-vegana de castraveti, cu seminte, mirodenii, stir si rucola

Se maruntesc si ele, apoi impreuna cu semintele de floarea soarelui si cu bucatile de castraveti, se aduna in robotul cu lama in S. Se adauga piperul macinat si pudra de turmeric, uleiul presat la rece si sucul lamaiei. Se maruntesc toate in robot, ( daca nu aveti unul performant, puteti transfera in blender si continuati maruntirea), pana la consistenta unui smoothie, care apoi se potriveste de sare si i se adauga semintele de chia si drojdia inactiva.

seminte de chia si drojdie inactiva, adaugate, pentru crema raw-vegana de castraveti, cu seminte, mirodenii, stir si rucola

Se serveste dupa cca o jumatate de ora, proaspata. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile si adauga in diverse preparate pentru gust si un plus de enzime.

crema raw-vegana de castraveti, cu seminte, mirodenii, stir si rucola

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *