Buseuri gustoase, preparate prin asocierea unor ingrediente bogate nutritiv, cu ultimele urzici ale toamnei preparate usor picant si cu dovleac dulce, bine copt, o reteta eleganta, pentru anotimpul frunzelor cazatoare.
INGREDIENTE :
– o felie de dovleac placintar
Pentru crema de urzici
– 180 gr urzici fierte
– 200 ml lapte vegetal (am folosit lapte de nuca de cocos cu orez)
– o lingurita de boia de ardei dulce
– un praf de boia de ardei iute
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine urzicile si se fierb in apa, apoi se strecoara si se scurg. Intre timp, se curata de coaja felia de dovleac si se taie in bucati dreptunghiulare, subtiri.
Se frig apoi pe gratar bucatile de dovleac.
Se pregateste crema de urzici, plasand in belnder urzicile fierte si tocate grosier, laptele vegetal, apoi boiaua de ardei (ambele variante) si un praf de sare.
Se blenduieste apoi totul, iar crema obtinuta se aranjeaza pe bucatile de dovleac la gratar si se garnisesc cu bucatele mici, din acesta.