CREMA DE URZICI PICANTE, PE DOVLEAC LA GRATAR

octombrie 21, 2015 | CATEGORIA Aperitive

crema de urzici, pe dovleac la gratar

Buseuri gustoase, preparate prin asocierea unor ingrediente bogate nutritiv, cu ultimele urzici ale toamnei preparate usor picant si cu dovleac dulce, bine copt, o reteta eleganta, pentru anotimpul frunzelor cazatoare.

INGREDIENTE :

– o felie de dovleac placintar

Pentru crema de urzici

– 180 gr urzici fierte

– 200 ml lapte vegetal (am folosit lapte de nuca de cocos cu orez)

– o lingurita de boia de ardei dulce

– un praf de boia de ardei iute

– sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine urzicile si se fierb in apa, apoi se strecoara si se scurg. Intre timp, se curata de coaja felia de dovleac si se taie in bucati dreptunghiulare, subtiri.

urzici fierte, si dovleac, pentru aperitiv

Se frig apoi pe gratar bucatile de dovleac.

bucati de dovleac, pe gratar, pentru aperitiv cu urzici

Se pregateste crema de urzici, plasand in belnder urzicile fierte si tocate grosier, laptele vegetal, apoi boiaua de ardei (ambele variante) si un praf de sare.

ingrediente in blender, pentru crema de urzici

Se blenduieste apoi totul, iar crema obtinuta se aranjeaza pe bucatile de dovleac la gratar si se garnisesc cu bucatele mici, din acesta.

crema de urzici, pe dovleac la gratar

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *