CREMA DE PASTARNAC CU FICAT DE PUI SI CIUPERCI

februarie 18, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

crema de pastarnac cu ficat de pui si ciuperci, detaliu

O garnitura dulce si hranitoare pentru o asociere de proteine (animale si vegetale).

INGREDIENTE:

–   1 kg pastarnac

–   250 gr ficat de pui

–   250 gr ciuperci champignon

–   ulei de masline extravirgin, dupa gust

–   usturoi

–   patrunjel verde, dupa gust

–   sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Pastarnacul se spala se curate, se taie rondele si se fierbe in apa cu putina sare, pana cand se patrunde complet.

pastarnac fiert

Se strecoara, se paseaza, se potriveste de sare, se adauga ulei de masline si se mixeaza, pana se obtine o crema fina. Dulceata pastarnacului nu trebuie completata cu nimic altceva, este specifica si puternica, o aroma desavarsita. Ficatul se spala se fierbe in apa cu sare si se strecoara.

ficat de pui, fiert

Apoi se rumeneste in cuptor, intr-un vas termoizolant, cu putin ulei de masline. Ciupercile se spala, se curata si se frig pe gratar, cu putina sare. Usturoiul se curata se piseaza, se sareaza putin si se amesteca cu uleiul de la ficatul rumenit in cuptor, formand un sos.

usturoi cu ulei de masline si suc de ficat de pui

Se alcatuiesc portii din ficat , ciuperci si crema de pastarnac, peste care se adauga sosul de usturoi. Se toaca  si patrunjelul si se presara pe alocuri.

crema de pastarnac cu ficat de pui si ciuperci

 

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *