O garnitura dulce si hranitoare pentru o asociere de proteine (animale si vegetale).
INGREDIENTE:
– 1 kg pastarnac
– 250 gr ficat de pui
– 250 gr ciuperci champignon
– ulei de masline extravirgin, dupa gust
– usturoi
– patrunjel verde, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pastarnacul se spala se curate, se taie rondele si se fierbe in apa cu putina sare, pana cand se patrunde complet.
Se strecoara, se paseaza, se potriveste de sare, se adauga ulei de masline si se mixeaza, pana se obtine o crema fina. Dulceata pastarnacului nu trebuie completata cu nimic altceva, este specifica si puternica, o aroma desavarsita. Ficatul se spala se fierbe in apa cu sare si se strecoara.
Apoi se rumeneste in cuptor, intr-un vas termoizolant, cu putin ulei de masline. Ciupercile se spala, se curata si se frig pe gratar, cu putina sare. Usturoiul se curata se piseaza, se sareaza putin si se amesteca cu uleiul de la ficatul rumenit in cuptor, formand un sos.
Se alcatuiesc portii din ficat , ciuperci si crema de pastarnac, peste care se adauga sosul de usturoi. Se toaca si patrunjelul si se presara pe alocuri.