CREMA DE FASOLE PESTRITA, IN GOGONELE MURATE

ianuarie 21, 2015 | CATEGORIA Aperitive

crema de fasole pestrita, in gogonele murate

O varianta a clasicei fasole batute, din fasole pestrita, o bogata sursa de fibre si de proteine vegetale, usor picanta, servita in boluri din gogonele murate, o excelenta asezonare de gusturi.

INGREDIENTE :

–         350 gr fasole pestrita, boabe

–         250 gr ceapa

–         15 gr boia de ardei dulce

–         14 gr usturoi

–         2 frunze de dafin

–         o lingura de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)

 

PREPARARE:

Se curata si se spala boabele de fasole, apoi se lasa la inmuiat 3 ore, pentru a se hidrata si a fierbe mai repede.

fasole pestrita, la inmuiat, pentru crema fiarta

Fasolea, strecurata de surplusul de apa in care s-a hidratat, impreuna cu ceapa curatata, spalata si tocata, se fierb in apa, pana se patrund bine.

fasole si ceapa fierte, pentru crema

Se strecoara si dupa racire, impreuna cu 100 ml din supa in care au fiert, se blenduiesc pana se obtine o crema fina. Se asezoneaza apoi cu foile de dafin, cu boiaua dulce si cu usturoiul curatat, spalat si pisat.Se poate adauga si uleiul presat la rece, pentru cine o doreste mai cremoasa.

fasole si ceapa blenduite, cu foi de dafin, boia, usturoi si ulei, pentru crema

Se amesteca, se lasa sa se intrepatrunda aromele, se poate reincalzi usor pentru a urgenta aceasta operatiune si apoi se serveste in boluri din gogonele murate, pentru desavarsirea gustului.

crema de fasole pestrita, in gogonele murate

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Hai mai, Mirela ca poti sa dormi cu dafinul sub perna si doar in vis iti miroase fasolea batuta a dafin!

    De ce nu o pui la fiert, ca atunci sigur va avea fasolea aroma de dafin!

    Da un clocot fasolii sa iasa toxinele din coaja , arunca apa si ia-o de la inceput. Faci economie de caldura ptr. ca nu va trebui sa deschizi asa de des ferestra dupa ce maninci!

    Imi place ideea de boluri din gognele!
    Hmmmm! F bun si inedit. Ptr. mine, ce putin!

  • mirela says:

    Incearca-o si cu dafin, dar nu-l fierbe, isi lasa aroma mai bine daca il pui in preparatul fierbinte si-l acoperi.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *