O reteta in care gustul cireselor amare este atins de acrisorul suc de lamaie si usor indulcit de picaturile concentratului de stevia rebaudiana, o imbinare de nerefuzat.
INGREDIENTE:
– 200 gr cirese amare (cantarite fara samburi si codite)
– 2 linguri seminte de in
– 100 gr alune de padure
– 3 linguri suc de lamaie
– 10 picaturi de concentrat de stevia rebaudiana
PREPARARE:
Se lasa la hidratat in apa, de seara pana dimineata, semintele de in. Se rasnesc alunele de padure si se adauga semintele de in hidratate si scurse.
Ciresele amare se spala bine, apoi se curata de samburi si codite.
Se adauga peste alunele de padure rasnite si peste semintele de in, apoi se strivesc si se amesteca cu un blender de mana. In crema obtinuta se adauga sucul de lamaie si picaturile de stevia rebaudiana, apoi se amesteca pentru omogenizare si intrepatrunderea gusturilor. Este o crema concentrata, ce se poate consuma ca atare, sau peste inghetate ori blaturi.