O crema aromata intens, fara adaos de grasimi, cu mirodenii si seminte crude de susan, menita sa imbogateasca preparatele la gratar.
INGREDIENTE:
– un dovlecel (aprox.380 gr)
– 400 gr branza telemea de vaca
– 4 fire de ceapa verde
– o lingurita de pudra de ghimbir
– o lingurita de rozmarin maruntit
– 6 linguri de seminte de susan
– Sare (optional)
PREPARARE:
Dovlecelul se spala, se curata superficial, se taie cubulete si se fierbe pana se patrunde complet, apoi se lasa la scurs.
Dupa ce s-a racit, se adauga branza telemea, firele de ceapa verde spalate si tocate, ghimbirul si rozmarinul, apoi semintele de susan.
Daca este nevoie, in functie de cat de sarata este branza, se adauga sare, iar daca dovleceii sunt prea zemosi se mai preseaza, sa-si lase sucul. Se amesteca, se portioneaza si se orneaza, dupa bunul plac.
Am fost norocoasa sa o testez! Foarte buna!
Eu ma bucur de asa un comentariu !