COZONAC INTEGRAL VEGAN, CU FISTIC – RAMURA

decembrie 17, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

cozonac integral vegetarian, cu fistic, ramura

Un fel de cozonac dietetic, vegan, cu ingrediente sanatoase, pentru toate gusturile, moderat de dulce, fara riscuri digestive, ideal pentru mesele copioase de sarbatori, si mai ales… aromat cu fistic.

INGREDIENTE:

–       300 gr faina dietetica, din macinis integral

–       15 gr drojdie, proaspata

–       o lingurita de bicarbonat de sodiu

–       o lingura suc de lamaie

–       coaja unei lamai

–       225 ml lapte de soia

–       35 gr seminte de in

–       80 gr fistic

–       6 linguri zahar

–      50 ml ulei de floarea soarelui, presat la rece

PREPARARE:

Se dizolva drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut, apoi se asterne pesta faina din bolul de framantat si se lasa sa creasca putin, la loc caldut.

faina integrala,drojdie, zahar, lapte de soia, pentru cozonac cu fistic

Se framanta usor si se adauga coaja de lamaie, semintele de in macinate, apoi restul de lapte.

faina integrala,drojdie, zahar, lapte de soia, seminte de in, coja de lamaie, pentru cozonac cu fistic

Se continua framantarea, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si uleiul de floarea soarelui, presat la rece, putin, cate putin.

aluat din faina integrala cu seminte de in, bicarbonat stins cu suc de lamaie si ulei de floarea soarelui presat la rece, pentru cozonac cu fistic

Se framanta din nou si se lasa la loc caldut, sa creasca. Se modeleaza apoi forma dorita (eu am preferat o ramura) si se plaseaza in tava, pe hartie de  copt.

aluat integral, vegetariaan cu fistic, pentru cozonac ramura

Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 grade C, cam 20-25 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra brun.

cozonac integral vegetarian, cu fistic, ramura

cozonac integral vegetarian, cu fistic, ramura, sectionat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *