Un fel de cozonac dietetic, vegan, cu ingrediente sanatoase, pentru toate gusturile, moderat de dulce, fara riscuri digestive, ideal pentru mesele copioase de sarbatori, si mai ales… aromat cu fistic.
INGREDIENTE:
– 300 gr faina dietetica, din macinis integral
– 15 gr drojdie, proaspata
– o lingurita de bicarbonat de sodiu
– o lingura suc de lamaie
– coaja unei lamai
– 225 ml lapte de soia
– 35 gr seminte de in
– 80 gr fistic
– 6 linguri zahar
– 50 ml ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se dizolva drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut, apoi se asterne pesta faina din bolul de framantat si se lasa sa creasca putin, la loc caldut.
Se framanta usor si se adauga coaja de lamaie, semintele de in macinate, apoi restul de lapte.
Se continua framantarea, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si uleiul de floarea soarelui, presat la rece, putin, cate putin.
Se framanta din nou si se lasa la loc caldut, sa creasca. Se modeleaza apoi forma dorita (eu am preferat o ramura) si se plaseaza in tava, pe hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 grade C, cam 20-25 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra brun.