COZONAC INTEGRAL „OU ROSU”

mai 4, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

cozonac ou rosu pentru Paste, feliat

Un cozonac in spiritul sarbatorii pascale, din faina integrala, mai usor digerabila, cu arome clasice si gust placut.

INGREDIENTE:

–         350 gr faina de grau dur din macinis integral

–         20 gr drojdie proaspata de bere

–         2 oua

–         120 ml lapte

–         4 linguri de zahar brun

–         2 linguri sirop brun de agave

–         5 linguri ulei de masline extravirgin

–         coaja rasa de lamaie, dupa gust

–         2 cm pastaie de vanilie

Pentru umplutura:

–         100 gr miez de nuca

–         2 linguri de sirop brun de agave

–         2 linguri de zahar brun

Pentru uns:

–         un galbenus de ou

–         3 linguri suc de sfecla rosie

 

PREPARARE:

La inceput, sunt pasii de la reteta “Mini cozonaci integrali, cu mac” , de altfel eu am facut ambele retete odata, de aceea pana la obtinerea aluatului va atasez aceleasi poze. Difera apoi umplutura si modul de prezentare. Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut, impreuna cu 2 linguri de zahar brun.

drojdie,lapte, zahra brun pentru cozonac ou rosu

Se adauga peste faina, in bolul de framantat.

drojdie,lapte, zahra brun si faina integrala, pentru cozonac ou rosu

Se amesteca cu putina faina, se lasa sa creasca putin, apoi se incorporeaza toata faina si se adauga ouale intregi, batute spuma, se framata 3 minute si se lasa la dospit, la caldura.

drojdie,lapte, zahra brun, oua si faina integrala, pentru cozonac ou rosu

In restul de lapte, se taie marunt pastaia de vanilie, sa-si lasa aroma.

lapte cu esenta de vanilie, pentru cozonac ou rosu

Se adauga restul de zahar, siropul brun de agave, laptele cu pastaia de vanilie, uleiul si coaja rasa de lamaie.

aluat cu vanile,siropde agave, coaja de lamaie, zahar brun, ulei de masline,pentru cozonac ou rosu

Se mai framata putin si se lasa la dospit, iar intre timp se pregateste umplutura, din miez de nuca faramata grosier, sirop brun de agave si zahar brun. Se amesteca bine si dupa ce se intinde aluatul, se presara peste el.

aluat cu umplutura de nuca, zahar brun si sirop de agave, pentru cozonac ou rosu

Se ruleaza aluatul cu umplutura, se da forma unui ou si cuo  fasie mica de aluat rulat si innodat se garniseste oul, care apoi se aseaza intr-un vas termoizolant uns cu ulei.

cozonac ou rosu, pentru cuptor

Se unge fasia de aluat innodat cu putin galbenus de ou,  iar restul de galbenus se amesteca cu sucul de sfecla rosie si se foloseste pentru a unge restul de cozonac (3 felii de sfecla rosie se rad si se storc in tifon, metoda mai rapida dacat in storcator, fiind cantitate mica).

suc de sfecla rosie cu galbenus de ou oentru cozonac ou rosu

Se unge cozonacul si se introduce in cuptorul incins, se lasa la 150 de grade C, cca 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se poate pudra cu putin zahar pudra brun.

cozonac ou rosu pentru Paste

cozonac ou rosu pentru Paste, feliat

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *