COZONAC IMPLETIT, RAW VEGAN, CU NUCA, STAFIDE SI CAROB

decembrie 20, 2018 | CATEGORIA Dulciuri

cozonac impletit, raw vegan, cu nuca, stafide si carob, feliat, mijloc

Un inlocuitor al cozonacului clasic cu proteine animale, un dulce cu ingrediente crude, fara zahar si grasimi nocive, bogat in fibre, antioxidanti si enzime, absolut delicios.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
– 275 g fulgi de ovaz
– 175 g curmale
– 25 g seminte de floarea soarelui
– o lamaie (pentru coaja si suc)
Pentru umplutura:
– 200 g nuci
– 75 g stafide
– 25 g pudra de carob
– o lingura de pudra de scortisora
– 2 cm baton de vanilie

PREPARARE:

Se lasa la hidratat miezul de nuca, minim 5 ore, sau peste noapte, iar curmalele 2 ore, pastrandu-se apa in care curmalele s-au hidratat, pentru a imprima savoare si emolienta aluatului. Stafidele se lasa la hidratat doar o jumatate de ora. Se plaseaza fulgii de ovaz si semintele de floarea soarelui in robot.

fulgi de ovaz si seminte de floarea soarelui, in robot, pentru rasnit faina de cozonac raw vegan

Se maruntesc cu lama metalica in S, obtinandu-se o faina grosiera. Se plaseaza in blender curmelele hidratate impreuna cu apa in care s-au hidratat.

curmale inmuiate si apa, pentru framantat faina de cozonac raw vegan

Se blenduiesc pana la consistenta unui gem. Se aduna intr-un bol faina din ovaz si seminte de floarea soarelui, gemul de curmale, coaja razuita a lamaiei, cat si sucul acesteia.

ingrediente pentru coca de cozonac raw vegan

Din aceste ingrediente se framanta un aluat, care se lasa deoparte pana se prepara crema. Se aduna in robot miezul de nuca si stafidele, hidratate, pudra de carob, cea de scortisoara si semintele batonului de vanilie.

ingrediente pentru crema de cozonac raw vegan

Se maruntesc apoi, pana la consistenta unei creme. Se poate folosi si un blender de mana. Aluatul framantat se imparte in 3, la fel si crema. Se roluieste fiecare parte de aluat, se face o adancitura in mijloc, care se umple cu cate o parte din cele 3 de crema.

bucati formatate din aluat si crema pentru cozonac raw vegan, pregatite pentru impletit

Se modeleaza rulourile cu crema inauntru, apoi se impletesc, formand cozonacul, care se pudreaza cu praf de scortisoara.

cozonac impletit, raw vegan, cu nuca, stafide si carob

Se feliaza apoi cu un cutit zimtat umed.

cozonac impletit, raw vegan, cu nuca, stafide si carob, feliat

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *