Cotlete fragezite si aromatizate arabeste, apoi garnisite cu legume si ierburi proaspat culese, valoroase nutritiv si cu gust desavarsit.
INGREDIENTE :
– 1 kg cotlete de berbecut aromatizate cu mirodenii si uleiuri, de la
macelariile traditionale arabesti
– 2 cepe (aprox. 230 gr)
– 5 rosii (aprox. 650 gr)
– o legatura de stir proaspat
– o ramurica cu frunze de rostopasca
– 2 crengute bogate de cimbru proaspat (sau, dupa gust)
– o lingura de mustar (am folosit frantuzesc, cu boabe intregi)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine cepele si rosiile, se taie dupa dorinta, nu foarte marunt, apoi se aseaza intr-o tigaie (de preferinta fara aderenta). Se spala bine si se toaca stirul, rostopasca si o crengurta si jumatate de cimbru, apoi se plaseaza peste rosiile si ceapa pregatite anterior.
Se adauga apa, se amesteca si se lasa sa fiarba incet, pana se patrund. Intre timp, cotletele, gata aromatizate, se aseaza pe gratar.
Se frig incet, intorcandu-se de pe o parte pe alta, pana se patrund si se imbogatesc in profunzime cu aromele mirodeniilor si ale uleiurilor. Cand legumele si ierburile din tigaie sunt fierte, li se adauga mustarul si cimbrul proaspat ramas, tocat.
Se amesteca bine, iar din garnitura astfel rezultata i se adauga proportional fiecarui cotlet, obtinand astfel portii elegante si cu gust pe masura.