Varza dulce, parfumata cu mirodenii si cu specificul gustului carnii degresate, de porc.
INGREDIENTE:
– 4 bucati de cotlet de porc (600 gr)
– o varza rosie (900 gr)
– o ceapa rosie mare (200 gr)
– 2 ardei grasi verzi (150 gr)
– 2 rosii
– 1/2 lingurita de piper boabe (am folosit piper verde)
– o lingurita de cimbru uscat, de gradina
– 1/2 legatura de marar verde
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, bio (optional)
– Sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Cotletul de porc se spala, se degreseaza si se fierbe in apa (avand grija sa-l spumuim), pana este aproape patruns.
Intre timp se spala si se curata varza, ceapa si ardeii. Se toaca apoi, varza rosie.
Se adauga sare, apoi ceapa, taiata solzisor si ardeiul taiat fasii subtiri. Se asezoneaza cu cimbrul si piperul boabe si se completeaza cu cotletul si apa in care a fiert.
Se mai adauga putina apa si se fierbe intreg ansamblul, pana se inmoaie toate ingredientele si-si intrepatrund gusturile.Rosiile se spala si se rad pe razatoarea mare, apoi se adauga si ele si se lasa sa fiarba inca 3 minute. Se intrerupe fierberea, se presara mararul proaspat spalat si tocat, iar pentru imbogatirea acestui meniu in grasimi sanatoase se poate adauga ulei de masline extravirgin, bio.
imi place combinatia, iar culorile sunt foarte placute!
Da, varza cu carne este un meniu preferat, traditional si cea rosie garniseste elegant platoul !