Consumul corect al carnii de porc implica asocierea acesteia cu verdeturi, un ajutor in digestie, un plus de vitamine si de savoare.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 650 gr cotlet de porc
– 350 gr broccoli
– o legatura de patrunjel verde
– o legatura de arpagic
– o lingurita de pudra de ghimbir
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine broccoli, patrunjelul si arpagicul.
Se desprind buchetele de broccoli de pe tulpina, tulpina se curate si se taie rondele care apoi se fierbe in apa cu un strop de sare, cam doua minute. Se adauga si buchetele desprinse si se mai lasa sa fiarba cca un minut. Cand sunt patrunse, se strecoara si se introduc in apa rece pentru ca broccoli sa-si pastreze calitatile si structura, iar in apa in care s-au fiert, se fierbe si cotletul de porc, portionat.
Intre timp, broccoli, patrunjelul verde si arpagicul se toaca in robot, apoi se asezoneaza cu uleiul de masline extravirgin presat la rece, cu pudra de ghimbir si sarea.
Se amesteca bine pentru omogenizare, se portioneaza, iar cand cotletul de porc este patruns si potrivit de sare, se serveste alaturat, garnisit dupa imaginatie.