Cornulete hranitoare, aromate, usor indulcite si elegante.
INGREDIENTE :
– 350 gr faina dietetica din macinis integral
– 180 ml apa
– 150 ml ulei
– o lingurita de bicarbonat
– o lingura suc de lamaie
– coaja de lamaie, dupa gust
– 1 cm pastaie de vanilie de Bourbon
– 1 ligura de zahar brun
– 2 linguri de sirop de agave, brun
– 2 linguri de pudra de roscove
– 100 gr miez de nuca
PREPARARE:
In bolul de framantat se aduna faina, apa, uleiul, bicarbonatul stins cu sucul de lamaie, pastaia de vanilie maruntita si coaja de lamaie.
Se framanta putin si se adauga zaharul si siropul de agave brun.
Se framanta in continuare pentru omogenizarea ingredientelor, apoi se imparte aluatul in doua parti. Intr-una dintre ele, se adauga pudra de roscove. Bucata a doua se mai framanta inca odata, pentru omogenizarea cu pudra de roscove.
Apoi, din fiecare bucata de coca, se desprind bucati care se roluiesc si se adauga una langa alta, alternad coca simpla cu cea amestecata cu pudra de roscove.
Se incepe tasarea, pentru subtierea alatului, operatiune ce va finaliza o coca subtire, in dungi, care se taie in patrate, in fiecare patrat urmand sa se plaseze miez de nuca.
Se formeaza apoi cornuletele prin roluirea aluatului cu nuca in centru.
Se pregateste tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt si se aseaza cornuletele.
Se introduc in cuptorul incins si se lasa cam 15 minute la 150 de grade C. Se scot din cuptor, se acopera cu un servet, iar dupa ce se racesc, se pot pudra cu putin zahar pudra brun si cu miez de nuca macinat.