O retea cocheta si preparata sanatos, cu majoritatea ingredientelor in stare cruda, pentru ca savoarea si valoarea nutritiva, sa fie maxime.
INGREDIENTE:
– o conopida mica
– sare de ocna, dupa gust
– o lamaie
– frunze de salata verde pentru ornat
Pentru sos (se obtin cca 200 ml):
– 3 linguri de coacaze negre deshidratate
– o lingura de stafide negre
– 100 g tofu din soia nemodificata genetic
– ¼ lingurita seminte de anason
– 3 linguri suc de sfecla rosie
– 2-3 linguri suc de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine coacazele si stafidele, apoi se lasa la hidratat ( coacazele in jur de o ora, iar stafidele, cam 10 minute) in apa, cat sa treaca putin peste ele, intrucat este nevoie si de apa in care se hidrateaza, pentru culoare si nutrienti.
Se desface conopida in bucati mai mici, care se lasa sa fiarba la abur. Intre timp, se prepara sosul de coacaze, urmarind pasii retetei.
Dupa ce conopida s-a fiert in aburi, se sareaza usor, se lasa la racit, apoi se portioneaza pe frunze de salata verde, se stropeste cu suc de lamaie si se asezoneaza cu sosul de coacaze si anason.