Acum ca am invatat sa recunosc rostopasca si pentru ca o observ des in jurul meu, in parcuri, in gradinile blocurilor, va ofer un amestec de legume, conopida fiind dominanta ca gust, la care am adaugat marar verde si un fir de rostopasca proaspat culeasa, pentru un plus de sanatate si o aroma aparte.
INGREDIENTE:
– 1 kg conopida
– 850 gr ceapa
– 850 gr gogosari
– 3 linguri bulion
– o tulpinita de rostopasca
– 2 legaturi de marar verde
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ceapa si gogosarii se spala, se curate si se taie cuburi, apoi se fierb in apa cu putina sare. Intre timp se spala si se curata conopida, se desface in buchete mai mari, pentru a ramane cat mai predominant si vizibila in ansamblu, iar cand amestecul de ceapa si gogosari este patruns, se adauga si buchetele de conopida.
Daca este nevoie se mai adauga si apa, dar e bines a o fierbeti la foc mic sau in cuptor si sa o intoarceti usor, pana se inmoaie, fara adaos de apa. Se adauga apoi bulionul , jumatate din cantitatea de marar, tocat si crenguta de rostopasca.
Se potriveste de sare si mai lasa sa clocoteasca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea, se scoate crenguta de rostopasca, se lasa cateva minute sa scada temperatura, apoi se poate adauga uleiul si restul de marar verde tocat.
Arome si savoare intr-o farfurie cu ingrediente sanatoase!
Multumesc !